Monday, March 1, 2010

FORUM MAWLID AL-RASUL BANDAR BARU SELAYANG FASA 2BFORUM NI DI ADAKAN PADA MALAM 28 FEBRUARI 2010. AHLI PANEL TERDIRI DARIPADA SAYA SENDIRI, USTAZ AKIL HAYY & USTAZ MOKHTARUDDIN (PELAKON ERA 80AN). TAJUKNYA: MENGERAT UKHUWWAH & MEMANTAP UMMAH.

FORUM NI SEDIKIT BERMASALAH KERANA MULA TERLALU LEWAT PADA JAM 10:30 MALAM, RAMAI HADIRIN MERUNGUT DENGAN KELEWATAN INI. PANELIS JUGA TIDAK MEMATUHI SYARAT LIMITASI MASA YANG DITETAPKAN OLEH PENGERUSI SEHINGGA MASA YANG DIPERUNTUKKAN KIRA-KIRA 5-8 MINIT DICURI SEHINGGA 20-30 MINIT.PENGISIAN PULA, KETIGA-TIGA PANELIS MEMBAWA LATAR BELAKANG YANG BERBEZA, SAYA DARIPADA UNIVERSITI MENGULAS BEBERAPA ISU SEPERTI POLEMIK TARIKH LAHIR NABI, SEBUTAN & GELARAN NAMA NABI DALAM KITAB AGAMA LAIN & PERLUASAN SKOP MENGAMALKAN SUNNAH NABI.USTAZ AKHIL HAYY BANYAK MENYENTUH TENTANG CARA NAK MENDEKATI KAUM MUDA YANG SEMAKIN TIDAK BERMINAT DENGAN SAMBUTAN TRADISIONAL MAWLIDUR RASUL YANG DIPELOPORI OLEH PARA OTAI MARHABAN SAHAJA.

USTAZ MOKHTARUDDIN PULA BANYAK MENEKANKAN ISU MENJAGA SOLAT DAN MASALAH SOSIAL YANG MENIMPA MASYARAKAT.PADA SETIAP PUSINGAN, JELAS KETARA SAYA AGAK TENGGELAM BERBANDING 2 PANELIS LAIN. MUNGKIN KERANA SAYA TERLALU AKADEMIK DENGAN FAKTA-FAKTA ALA-UNIVERSITI DAN SAYA MEMANG TIDAK PANDAI MENYANYI DAN BERJENAKA SEPERTI 2 PANELIS LAIN.
FORUM BERAKHIR PADA JAM 12:20 MALAM DENGAN ALUNAN SELAWAT PIMPINAN USTAZ AKHIL HAYY. SAYA BERGEGAS BALIK KERANA SUDAH BENAR-BENAR TERLEWAT UNTUK DIALISIS TERAKHIR SEBELUM TIDUR...KALAU ADA LAGI JEMPUTAN FORUM SELEPAS INI,SAYA MESTI MENGENALPASTI BEBERAPA PERKARA...ANTARANYA SIAPA LAWAN PANELIS, APA TAJUK DAN SEJAUH MANA PROFESIONALISME PENGANJURAN, KALAU TIDAK MASA SAYA YANG SEMAHAL EMAS AKAN TERBUANG DENGAN CELOTEH BIASA YANG KURANG BERMUTU!

GAMBAR IHSAN DARIPADA http://www.emwaikei.net/

1 comment:

abinajmi said...

kemah demo,kawe rasa kerdil la